Publicerad den 2011-10-19 Skriv ut sidan

Örebro Teater får ny skepnad

Renoveringen av Örebro Teater pågår för fullt!


Bilden visar: Salongen på Örebro Teater. Foto Magnus Wahman

Salongen på Örebro Teater. Foto Magnus Wahman

Ombyggnaden omfattar teaterns samtliga publika delar, biljettkassa, foajéer och salong, och syftar till att förbättra publikens upplevelse av Örebro teater och till att öka tillgängligheten. Salongen ska få nya stolar. En ny hörslinga ska förbättra för den publik som använder hörselhjälpmedel och det ska bli lättare att besöka teatern som rullstolsburen.

- Vi har inte varit helt nöjda med vad vi kunnat ge vår publik. Föreställningarna har hållit hög klass, men ett teaterbesök börjar redan i biljettkassan. De nya foajéerna kommer att bidra till att göra ett besök på Örebro länsteater till något alldeles särskilt. Den nya utformningen ska både göra vår vackra teater rättvisa, men också visa på att här skapas en modern och nyskapande teater tillgänglig för alla säger Måns Lagerlöf, teaterchef.

Örebro Teater är Örebro länsteaters säte och huvudscen. Den uppfördes 1853 och har en brokig historia kantad av eldsvådor, konkurser och förfall. Byggnaden har inrymt både tidningsredaktion, tryckeri och möbelaffär. Det var också här också Hjalmar Bergman såg sina första teaterföreställningar. Den senaste genomgripande renoveringen gjordes på 1970-talet.

Den första föreställningen som kommer att spelas i de nyrenoverade lokalerna är Syrror med premiär den 25 februari 2012.För den nya utformningen svarar Amelie Boson, Sweco arkitekter.

Kontakt
Pontus Olofsson, pressansvarig
070-740 60 10, 019-689 89 89, pontus.olofsson@lansteatern.se